Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Tanzania har tropisk klima langs kysten - altså bl.a. i Dar es Salaam (altså temperatur hele døgnet over 20 grader). Nedbøren i de kystnære områder er 500 - 1.000 mm årligt (i DK er det ca. 700 mm). I højlandet mod nord er middeltemperaturen 10-20 grader.
 
Afrika # 64 Jomfrusejlads PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Tuesday, 06 March 2007

Kokusnød søsættes

Med julelys i øjnene og en glæde som en 5-års knægt, der lige har fået lov at åbne den største pakke under juletræet, sidder jeg der med Marlene ved min side og begge hænder plantet solidt på rattet. Dafu banker afsted...

 

...over bølgen blå og det er fedt endelig at være på vandet i egen båd.

Forud er gået næsten to en halv måneds arbejde med at få båden sat i stand. Da vi købte den tilbage i december, lå den bag et hus et stykke nede syd for Dar og lignede noget der lige så godt kunne komme på bålet som i vandet. Købet blev foretaget i et partnerskab mellem Susanog Grant og os. Siden den dag vi købte den, har Grant og jeg brugt utallige timer på at køre rundt i Dar og omegn for at købe materialer, snakket med håndværkere i yacht klubben og indbyrdes diskutere mulige løsninger på forskellige maritime problemstillinger. Men nu er den der - nu ligger den for svaj derude i bugten under én kilometer fra vores hjem her i Dar es Salaam.

Igår var dagen hvor den endelig kom i vandet. Jeg var ellers tæt på at have revet et hoved eller to af de, efter danske standard, noget sløve håndværkere vi har haft til at hjælpe os med istandsættelsen. "Kesho" betyder imorgen på swahili - og det ord har jeg hørt flere gange de sidste par uger, end jeg har hørt ordet "skål" hele min ungdom. Men endelig lykkedes det drengene at få skubbet båden i vandet efter at motorerne var blevet testet på land. Og afsted det gik med Marlene og Susan som passagerer på den første tur.

Når man siden man var ti år gammel og gik langs molen i Kulhuse havn og drømt om alle de speedbåde der lå der side om side gerne har villet have en båd. Og når man siden man var atten egentlig har haft pengene til at købe, men også fornuften til at lade være. Ja, så er der opsparet en del forventning og begejstring der får frit løb, når man som 38-årig sætter sig bag rattet i sin første motorbåd og giver fuld gas på begge håndtag.

Egentlig havde vi besluttet os for 2 x 50 HK sprit nye 4-stroke Suzuki motorer. De var såment også bestilt og står hos forhandleren (der står de jo meget godt). Men på opslagstavlen så vi for et par uger siden et opslag med salg af to brugte Mariner 40 HK motorer til en pris af 1.000 USD pr. styk (cirka 6.000 dkr). Noget af en potentiel besparelse sammenlignet med de godt 5.000 USD (eller 30.000 dkr) vi skulle give for én ny Suzuki. Og med den hækbølge og acceleration jeg oplevede igår, så er jeg mere end glad for beslutningen - og ikke mindst besparelsen. Jeg kan ikke huske, at jeg har sejlet hurtigere i en båd, end vi gjorde på vores jomfrusejlads. Og der er med sikkerhed rigelig med trækkraft til både vandski, fisketurer og turer med venner til de nærtliggende øde ø'er med kridhvide badestrande.

Moralen må være kære læser, at hvis der er noget du godt kunne tænke dig - og gerne har villet længe, så gør det. Det gi'r en god fornemmelse i maven.

Se billeder fra jomfrusejladsen i galleriet - klik her.

 
< Forrige   Næste >