Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash

Hjælp fra Danmark til Tanzania

Tanzania er det land i verden som modtager flest udviklingskroner fra Danmark. Årlige er beløbet på ca. 500 mio. kr. og det svarer til lidt over syv procent af danmarks samlede udviklingsbistand. Kilde: Udenrigsministeriet.

 
Afrika # 70 Sko på afveje PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Wednesday, 25 April 2007

Kan man vænne sig til det?

Jeg troede, at snart otte måneder i nærkontakt med Afrika efterhånden var så indarbejdet, at jeg ville være i stand til at forudsige det meste. Men igår fik Bernadette mig...

...endnu engang til at smile over livet som det former sig her på den sydlige halvkugle.

Jeg havde om morgenen været nede og spille et slag tennis. Hvis du forestiller dig hvordan det må være, at dyrke udendørs sport i temperaturer over tredive grader og med en luftfugtighed, som bedst kan sammenlignes med den jeg husker fra Frederikssund Svømmehals sauna lige efter at bademesteren har hældt vand på ovnen.

Når man kommer hjem efter i en time at have løbet frem til nettet og retur til baglinien, så kan ens tøj vrides så det plasker. Selv skoene er godt fugtige og jeg har af den årsag vænnet mig til at stille dem til tørre nede i vores entre før de ryger retur i skoskabet.

Nu lider vores housegirl Bernadette jo ikke ligefrem af arbejdsvægring og ikke sjældent påtager hun sig uopfordret nye opgaver. Således har hun fået for vane, at vaske de sko der står i entreen, hvis de ligner et par der kunne trænge. Og det syntes hun åbentbart mine tennissko, trods det faktum at de er nyindkøbt i påsken i Vejle, kunne - altså trænge. Så resolut vasker hun skoene og stiller dem til tørre i solen på bagerste kofanger på vores Suzuki.

En halv time senere sætter jeg mig uvidende i bilen, da jeg skal op at handle. Mod sædvane tager jeg Suzuki'en, da den jo også skal luftes. Lige som jeg er bakket ud kommer Bernadette i tanke om tennisskoenes placering på bagkofangeren og haster for at stoppe mig. Men forgæves, jeg er allerede lidt oppe ad jordvejen. Hun sender derfor vores gartner Christian afsted i løb for at stoppe mig, men jeg er drejet rundt om hjørnet og gi'r den ekstra gas, da jordvejen grundet regntiden er fuld af huller på størrelse med en velvoksne suppegryde af den slags Laura svinger rund i kælderen hos familien Varnæs.

Christian får aldrig fat i mig. Og jeg er i mellemtiden nået intetanende frem til de to store speedbumps oppe på astfaltvejen. Her dytter en tuk-tuk chauffør af mig og vinker mens han peger - tror jeg - ned på mit flade bagdæk. Jeg køre ind til siden mens endnu en bil dytter og vinker af mig. Men dækket er ikke fladt - og på min bagkofanger står et par kridhvide tennissko til min store overraskelse.

Da jeg kommer hjem fra byturen står Bernadette nede ved porten med våde øjne. Marlene er kommet hjem fra arbejde og kan fortælle at Bernadette ulykkeligt har forsøgt at ringe på min mobiltelefon, sendt Christian afsted for at lede efter tabte sko - og iøvrigt er yderst ulykkelig. Men lettelsen breder sig i hendes ansigt, da jeg finder skoene frem fra bagagerummet og beroliger den oprørte forsamling.

Jo jo, hun er god nok hende Bernadette, men jeg tror ikke hun sætter sko til tørre på bilerne længere. Og hvad tennisskoene angår, så er jeg ikke længere bange for at sålen glider når jeg kommer i yderstillinger i de fremtidige opgør med Hans.

Sidst opdateret ( Friday, 27 April 2007 )
 
< Forrige   Nste >