Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Det oficielle sprog i Tanzania er swahili - suppleret med engelsk. Swahili er arabisk og betyder "kyster". Sproget anvender en del arabiske låneord suppleret med engelske låneord og menes at være opstået som handelssprog i år 700-1000 som konsekvens af samhendlen mellem mellemøsten og østafrika.   
 
Afrika # 77 Sved på panden PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Wednesday, 23 May 2007

Tennis med Hans

Jeg føler mig sig som en anden Bjørn Borg i hedengangne tider. En hverdag  formiddag kører man på tennisbanen efter et solidt morgenmåltid. Her bliver man straks mødt af en venlig bolddreng, der anbefaler hvilken bane...

...der nu har mest skygge og er i bedst stand. OK, det med standen er måske hip som hap. Det er alle betonbaner, der har set deres bedste dage,  men der er streger på betonen og masker i nettet og tolv baner at vælge imellem.

Tennis spiller jeg med Hans, endnu en lykkelig medfølgende ægtefælle. Hans er freelance journalist, men her i Dar er han vidst mere freelance end journalist. Vi mødes én til to gange om ugen over en gang tennis klokken ni om formiddagen. Det passer lige med at han har været i motionscentret og svømme eller træne lidt fra morgenstunden og kørt sin hustru på job, inden han er klar til kamp på den grønmalede beton.

Det koster 23 kroner pr. snude at spille tennis og så betaler vi 9 kroner for en bolddreng, der i halvanden time stæser frem og tilbage langs nettet og rundt i banens nærmeste geografi for at samle forfejlede førsteserve op og stå klar med boldene, når vi vinker venligt efter næste bold. Efter endt kamp sidder Hans og jeg oftest og får en kold cola og snakker lidt om livet i Afrika. Den kolde cola har bolddrengen også hentet i baren og som modydelse falder der som regel en kølig soda af til ham som tak.

"Sodawater" har iøvrigt en flertydig mening her i landet. Naturligvis er det betegnelsen for en læskedrik med brus, men det bruges også som slang for smørelse eller bestikkelse om du vil. Hvis en betjent eller en offentligt ansat, eller bare én lokal, der får muligheden siger "Give me soda", så betyder det altså ikke nødvendigvis at han er tørstig. Men måske snarrere, at han er sulten efter lidt schilling som tak for at lukke øjnene, behandle sagen eller lade passere. Vores bolddreng får nu en ganske almindelig Coca Cola, men det er jo også mig selv der tæller pointene.

Sidst opdateret ( Wednesday, 23 May 2007 )
 
< Forrige   Nste >