Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Tanzania har en over 100 år gammel tradition for minedrift. De primære værdier, der hives op fra jordens indre er guld og diamanter, men også de mindre værdifulde lokale sten tanzanitter brydes i minerne.
 
Afrika # 88 Børnehave PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Saturday, 04 August 2007

Historien om en kogeplade

Jeg har opøvet en speciel teknik. Den går ud på, at jeg i vores housegirls ansigt er i stand til at spore selv den mindste utilfredshed. Hun er godheden selv og har derfor meget svært ved at udtrykke, hvis der er noget der ikke passer hende. Her den anden dag var den så gal igen. Jeg vil ikke sige, at hun...

...i ansigtet lignede en af de lokale citroner fra markedet, men vi er derhenne af. Anspurgt, lykkedes det mig at finde ud af, at vores gartner Christian var igang med at forberede sin frokost på hendes kogeplade.

Da vi i sin tid ankom ekviperede vi et sparsomt køkken til Bernadetta, således at hun er i stand til at lave sin egen mad nede i det lille hus i vores baghave, der udgør hendes bolig ugens fem første dage. Uden at vi har bemærket det, endsige overvejet muligheden, har der åbentbart dannet sig præcedens for, at gartner-Christian ved frokosttid udfolder sine kulinariske evner i Bernadettas køkken. Hvilket, hvis det ikke lige var for hendes citron-lignende ansigt, ikke kunne vedkomme mig mindre. Men sagen var nu den, at hun ville koge vand til formiddagsthe og nu kunne hun ikke komme til kogepladen, da Christian jo havde gang i kødgryderne. Han havde åbentbart nægtet at forlade køkkenregionen og havde vidst slået ud efter hende, eller i det mindste truet.

Så nu var jeg altså vidne til en lille konflikt mellem to ansatte her på plot 1363 i Dar es Salaam. Vel og mærke to voksne mennesker på over tredive år, der ikke kunne blive enige om at dele en kogeplade. Men som den ansvarsfulde arbejdsgiver jeg nu engang er, valgte jeg at kaste mig ind i sagen og forsøge at mægle om stridens kærne. Således gik Berdadetta og undertegnede ned til køkkenet hvor Christian stod og snittede hvidløg og grøn peber med sin lommekniv. Jeg fik venligt men bestemt fortalt ham, at det nu engang var Bernadettas køkken og at han derfor ikke skulle stå og eksperimentere med det kulinarisk i arbejdstiden på hendes egnemærker. "Sorry, Sir" var kommentaren og så gik jeg retur med velforrettet sag.

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg nyder ikke selv at vaske op, ikke at skulle slå græ, at slippe for at rydde op efter gæsterne en fredag aften og ikke at skulle rede seng eller vaske bilerne eller tøjet. Men for pokker hvor er det også nogle gange trættende, at have messesker i ens hjem, der er så tæt på og så specielt når de til tider opfører sig som små børn.

Måske man skulle investere i en kogeplade mere.

 
< Forrige   Nste >