Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Tanzania har en over 100 år gammel tradition for minedrift. De primære værdier, der hives op fra jordens indre er guld og diamanter, men også de mindre værdifulde lokale sten tanzanitter brydes i minerne.
 
Afrika # 89 Det lette liv PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Friday, 10 August 2007

Panikken breder sig

Det er fredag formiddag og et henkastet blik i kalenderen fortæller, at om to uger ved samme tid sidder jeg ombord på British Airways mod London. Jeg kan allerede nu...

...mærke, at jeg kommer til at savne det lette liv i Afrika.

Den friske opskårne frugt, der altid ligger i køleskabet, de nystrøgne skjorter, t-shirts og sågar sokker der sirligt bliver strøget og lagt på plads i tøjskabet. For ikke at tale om aldrig at skulle lave mad, vaske op eller rydde op i køkkenet (med mindre man selv vælger det). Golfbanen nord for Dar er også bliver frikventeret noget oftere den senere tid end den gjorde tidligere på året. Sidste uge blev det til tre runder - og med dagens runde golf, der begynder på 1. tee om et par timer, når jeg også tre runder i indeværende uge.

Jeg har stået på vandski to gange i denne uge og skal igen imorgen. Der er en snorkeltur i udsigt til imorgen i det 27 grader varme Indiske Ocean og søndag er vi inviteret til brunch på Kempinski - en brunch-buffet, der få Oslo-bådens restaurant til at fremstå som et feltkøkken.

Jeg sidder lige nu og kigger ud på en knald-blå skyfri himmel og temperaturen på mit indbyggede termometer i mobiltelefonen står på 26 grader her lidt i ni om morgenen. I aften skal vi i Yacht klubben og have sundown'ers med vennerne. Iskolde gin-tonic til en femmer stykket, mens livebandet spiller jazz i baggrunden. Bagefter tager vi  ud og spise på Sea Cliff hotel - en af byens bedre restauranter. Dagens største dilemma: skal det være steak eller hummer.

Kom ikke og sig' at vi bruger tiden på vasketøj, optøede pizzaer og halvdårlige amerikanske B-film. Vi lapper til os og prøver virkelig at nyde hvert et øjeblik af den priviligerede tilværelse vi har fået lov at leve i denne tid. Vi nyder i fulde drag alle de gode oplevelser - og det lette liv. Og vi minder hinanden om, at lige om lidt sidder vi i Danmark, Marlene presser og den lille skriger - og så begynder en helt ny tilværelse.

Men indtil da, skal der spilles nogle runder, drikkes en sjus eller to, sejles nogle ture og svømmes i poolen. Grib dagen - siger de kloge. Det vil jeg gøre.

 

 
< Forrige   Næste >