Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Der er tre større ø'er ud for Tanzania's kyst: Zanzibar, Pemba og Mafia.
 
Afrika # 104 Eksotisk dyr PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Tuesday, 21 October 2008

Farlige mænd i uniform

I går eftermiddags var jeg med Mia-Maja en tur i poolen. Jeg bemærkede godt en lidt underlig lyd kommende fra en busk tæt ved poolen under badesceancen. Det lød som en.....

.....blanding af en kæmpefrø, en kattekilling og et eller andet eksotisk dyr a la en gekko eller varan. Jeg vil egentlig gerne forsøge at skrive hvordan det lød, men hvordan gør man det med bogstaver. Hvodan staver man til lyden af en gris der grynter, en fugl der kvidrer eller et tordenskrald. Nej vel. Så du må nøjes med ovenstående forsøg på en beskrivelse. Det kunne også have været en mærkelig fugleunge tænkte jeg, men lod det ligge. Mia-Maja krævede faderens opmærksomhed, så den fik hun.

Første på aftenen, da mørket faldt på, hørte jeg lyden igen. Oppe fra det åbne stuevindue. Ganske høj og tydeligt. Jeg kaldte på Bernadetta, der stod og lyttede med og pludselig så vi en lille mørk skygge langs væggen nede ved poolen. "What's that?", spurgte jeg hende i forventning om at høre om et spændende eksotisk lille dyr. Måske en gnaver, som jeg endnu ikke havde stiftet bekendskab med, trods de mange timer i safaribiler rund i Tanzanias nationalparker. Og efter lidt tøven insisterede hun på at der var tale om en lille kattekilling. Den bevægede sig lidt mere - og jo, ganske rigtigt. Det var ærgerligt nok en lille kattekilling.

Mit gode hjerte løb af med mig og jeg gik ned i haven, påkaldte mig vagternes opmærksomhed og bad dem om at indfange det lille kræ og roligt sætte den ude på den anden side af lågen til vores grund (som er hegnet ind af en 2 meter høj mur, med hegn og pigtråd på toppen). De to vagter, for hvem en aftenvagt på tolv timer uden anden afveksling end et par kopper te kan virke lidt kedelig, to udfordringen alvorlig og begyndte at jagte det stakkels lille dyr rundt i haven med kæppe, for at skræmme den frem og hen mod lågen.

Således gik det til, at der i går aftes løb to granvoksne mænd i uniform og sorte militærstøvler rundt med kæppe i vores have og jagtede en stakkels lille kattekilling. Måske ikke lige det scenarie jeg havde forestillet mig, da jeg tænkte at redde den lille fyr fra sultedøden bag vores mur. Men det var åbentbart sådan de to mørke mænd forestillede sig at løse opgaven bedst. Kultur er noget mærkeligt noget - og kattekillinger siger en underlige lyd.

 
Næste >