Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Tanzania har tropisk klima langs kysten - altså bl.a. i Dar es Salaam (altså temperatur hele døgnet over 20 grader). Nedbøren i de kystnære områder er 500 - 1.000 mm årligt (i DK er det ca. 700 mm). I højlandet mod nord er middeltemperaturen 10-20 grader.
 
Afrika # 20 Sushi på toppen PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Saturday, 14 October 2006

En hård nitte og en rå fisk

Først bruger man timer på at finde den bil man syntes er flottest og i bedst stand. Bagefter beder man et par lokale drenge om at molestrere den på det groveste med...

...popnitter og en håndboremaskine. Og man betaler endda for det. Mærkeligt kontinent det der Afrika!

Torsdagen blev således brugt siddende på en betonkant ved P-pladsen foran Sundhedsministreiet mens jeg kiggede på 3-4 yngre mænd, der nittede hver en potentiel løs del fast på vores netop indkøbte Suzuki. Bilen er fra naturens (eller skulle vi sige fabrikkens) hånd udstyret med diverse pyntelister, spoiler etc. Små løsdele, som for den fingrenemme afrikaner åbentbart udgør et let bytte og dermed muligheden for let tjente håndører på det lokale marked.

Specielt Suzuki'er er udsatte for at blive skrallede på byens parkeringspladser, så ingen vej udenom. Jeg måtte have gadens drenge til at nitte alt fast, for at imødekomme langfingrede afrikanere.

Torsdag aften var vi iøvrigt på Addis In Dar - en vidt berømmet etiopisk restaurant. Man sidder på lave stole på teressen og spiser sure pandekager, som henholdsvis dyppes i eller omklamrer diverse tilbehør af typen sammenkogt afrikansk køkken. Det lyder ikke særligt lækkert, ser heller ikke lækkert ud, som man sidder der og spiser med fingrene af en stor fælles tallerken, men det smager faktisk udemærket. Bedst var dog den udsøgte etiopiske kaffe som naturligt afsluttede måltidet.  

I går kom Helene og Rasmus så forbi ud på eftermiddagen. De bor i Morogoro, en mellemstor by 3 timers kørsel vest for Dar. Helene er Marlenes gamle Afrika-veninde fra tiden i Zimbabwe og Rasmus hendes tilkomne. Vi valgte at fejre gensynet med en lækker sushi-middag på byens dyreste hotel Kapimski. Sidst vi sås var i deres 3-værelses i Valby, hvor vi hentede thaimad fra den lokale. En sushi middag på Kapimski er i en noget anden klasse.

Hotellet, der er på otte etager og ligger med udsigt over havnearealet i Dar, har en for Afrika udsøgt høj standard. Måltidet blev indledt med en suppe Miso forstås. Herefter kom et delikat anrettet fad med California roll's, diverse Ngiri med rejer, markel og andre friske delikatesser ledsaget af en god flaske hvidvin. Der var sgu' ikke meget Afrika over at sidde der i designer-restauranten og efterfølgende tage elevatoren til ottende etage hvor hotelles cocktailbar med udsigt over havnen udgjorde den visuelle baggrund til det længste drinkskort jeg til dato har gennempløjet (og ja Lomme - de har Long Island Istee).

Her sluttede aftenen med cocktails af høj klasse, mens vi muntrede os med slet skjult at betragte de selverhvervende kvinder i baren, der langsomt men sikkert fik taget i de enlige forretningsrejsende af modsatte køn. Et gammelt spil, som man aldrig bliver træt af at betragte, specialt ikke når det ledsages af sofistikerede cocktails til 25 kroner stykket.

 
< Forrige   Nste >