Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Ngorongoro krateret er et vulkankrater beliggende i det nordlige Tanzania syd-øst for Serengeti sletten. Krateret er med sine cirka 25.000 dyr på UNESCO's World Heritage List siden 1979. Krateret er 21 km i omkreds og rejser sig næsten 1.000 meter over Serengeti sletten og er dermed verdens største ikke aktive vulkankrater, der ikke er en sø.
 
Afrika # 30 På sarafi PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Sunday, 29 October 2006

Forfatterens første safari blev en succes!

I dag så jeg det rigtige Afrika.

Præsic klokken 0800 stod vi vandkæmmede og forventningsfulde ved p-pladsen med rygsækken fuld af vand, solcreme og digitalkameraer. Elleve elver fra swahilikurset var blevet enige om at lade gramatikken passe sig selv for en dag og i stedet tage på safari. De to chauffører mødte rettidigt op (afrikansk tid forstås) så vi var fremme ved...

...Arusha National Park lidt i ni. Det er lige rundt hjørnet fra TCDC.

Konceptet var walking-safari efterfulgt af en køretur rundt i parken. Og lad mig sige det med det samme. Hvis du - kære læser - er en af dem der allerede har lagt penge til side til et besøg i Afrika, så glæd dig. Er du en af dem, hvor tanken har strejfet, så fej hermed al tvivl bort og se at få sparret sammen til en flyvetur.

Efter at have betalt entréen på små 200 kroner kørte vi under bommen og ind i parken for at komme frem til begyndelsesstedet for vores walking safari. Allerede efter 500 meter stod der en giraf og kiggede fornøjet i vores retning. Lidt længere fremme var der bøfler, zebraer og endnu flere af dem med den lange hals og inden vi var nået frem til der hvor bilen skulle parkeres, havde jeg fået indfriet mine forventninger - og lidt til.

Væk med bilen, på med rygsækken og ud på savannen. Listende rundt om en lille flok giraffer og ud på det åbne stykke hvor der lå 20-30 bøfler og hyggede sig i den afrikanske hede. Selvom vores guide havde et skarpladt gevær over skulderen, var jeg en anelse betænkelig ved at gå alt for nær de slumrende kødbjerge. Et digitalkamera med kun 3xzoom er ikke særligt hensigtsmæssigt, når der skal tages nærbilleder af afrikas vilde dyr.

Vi gik lidt op af bjerget Meru som er bror til Killimanjaro - Afrikas højeste bjerg, der smukt rejste sig i baggrunden stort og mægtigt og med sne på toppen. Der skal jeg op en dag! Efter to vidunderlige timer var vi tilbage ved de hvide Toyota'er og kørte hen til et par af de store saltvandssøer, der ligger i parken. Her sad vi med udsigt til græssende zebra'er på en lille udkigsplads og nød de af chaufførerne medbragte frokostpakker. Hvor smager et kogt æg med salt dog fantastisk.

Videre i bilerne til en af de andre søer, hvor flamingoer stod og rødmede i varmedisen mens vildsvin og bavianer sloges om adgang til at drikke. En hel flok bavianer sad på grusvejen og stoppede os nogle minutter, indtil de var blevet enige om hvilken vej de skulle trække. Vi sluttede dagens rundtur på en udsigtspost ved kanten af et gammelt vulkankrater. Forestil dig, at stå på kanten af et 1½ kilometer bredt yderst frodigt krater. Kigge hele vejen rundt og se træer, buskads, skov på kanterne og nede i bunden af krateret 3-400 meter nede en kæmpemæssig græsmark så grøn, at den ville få selv Flemming Østergaard til at græde salte tårer. Her kunne vi skimte en flok bøfler, der lå og nød livet mens de tyggede drøv.

Glem alt om tidligere artikler på denne hjemmeside om grillede hummere, gin & tonic og havefester i expad-miljøet i Dar. En tur på safari i den vilde afrikanske natur slår det hele - med lysår. Og billederne - et par stykker af dem skulle gerne ligge i galleriet.     

Sidst opdateret ( Sunday, 29 October 2006 )
 
< Forrige   Nste >