Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash

Hjælp fra Danmark til Tanzania

Tanzania er det land i verden som modtager flest udviklingskroner fra Danmark. Årlige er beløbet på ca. 500 mio. kr. og det svarer til lidt over syv procent af danmarks samlede udviklingsbistand. Kilde: Udenrigsministeriet.

 
Afrika # 40 Vandski og kolonistil PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Sunday, 26 November 2006

Grillede rejer og kolde cola'er

Vi skriver 26 november og jeg står foran spejlet og smører faktor 15 i hele masken. Uret viser 08.30 og jeg har netop tømt glasset med friskpresset appelsinjuice og er på vej...

...ned til min firhjulstrækker for at trille 500 meter op ad vejen til Yacht klubben. Poul har inviteret på vandski og det er Marlenes dåb med ski uden sne.

Min hustru er en anelse forbeholden, men med et mikroskopisk press fra mig hoppe hun op i båden som den første og stikker til søs. Efter kun tre forsøg står hun med rank ryg efter en 50 HK motorbåd rundt på det Indiske Ocean - respekt! Selv prøver jeg en tur bag hækbølen lidt senere på formiddagen. Gæt selv hvilken gang jeg kom op. Yes, rigtigt - første gang naturligvis. Ikke helt dårligt - sidst jeg stod på et par vandski var trods alt som syttenårig på Roskilde Fjord efter Bo fra rideskolen's motorbåd (nej, jeg har aldrig gået til ridning, men det var der en del lækre piger der gjorde - derfor hang vi ud med Bo fra rideskolen).

Da alle havde prøvet og maven begyndte at knurre, forlod vi den 36 fods seljbåd som vi havde tilbragt de sidste 3 timer på og sejlede ind til Yacht klubben for at sætte os i skyggen på teressen og vente på de grillede rejer og kolde cola'er som var bestilt. Hvem sagde julestress og varme vanter!

Konceptet omkring Yacht klubben er klassisk britisk. Man skal anbefales som medlem, det koster kassen at blive medlem og når man først er komme indenfor i varmen er alt meget billigt. Der er ingen kontanter i spil hverken i baren eller når kan bestiller mad. Man har en konto, hvor der kan indbetales en større sum penge med passende frekvens og så trækker man bare fra sin konto løbende som man har behov. Super koncept.

Vi bor så tæt på, at vi bliver nødt til at melde os ind. Og jagten på en båd er faktisk også sat ind. Dagens oplevelser i bugten åbnede en helt ny verden af oplevelser her i Dar, så jeg er sikker på at Yacht klubben bliver et sted, hvor vi - og naturligvis alle vores danske gæster - kommer til at spendere mange godt timer de næste år.

En gang grillede kæmperejer med ris, hjemmelavet tomatsauce og havudsigt koster iøvrigt hele 22 kroner, så jeg kunne godt forstille mig at vi kigger forbi en anden gang med knurrende maver.

 

 

 

Sidst opdateret ( Sunday, 26 November 2006 )
 
< Forrige   Næste >