Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Tanzania er et af de få lande i verden, hvor urbaniseringen ikke er slået så voldsomt igennem de seneste årtier. I Tanzania lever 2/3 af befolkningen på landet.
 
Afrika # 41 Fundi PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Monday, 27 November 2006

Afrika eller Kina - same shit

Det banker rytmisk i baggrunden. Det er en fundi, der er ved at banke et lokum på plads. En fundi er betegnelsen for en håndværker. I dag er det så to VVS-fundi'er der plager mig. Huset vi bor i...

...har tre toiletter. Her i weekenden har ingen af dem virket. Flot ikke. Specielt når man tænker på, at to af dem kun har været i drift i otte dage. Hvad der i Danmark ville være en undtagelse - ja nærmes en umulighed, nemlig at nyanskaffede effekter ikke virker, er her i det mørke Afrika dagligdag.

Årsagerne er flere. Man har absolut ingen kvalitetssans på disse breddegrader. Jo billigere jo bedre, uanset konsekvensen for funktion, design og driftsstabilitet på den pågældende ting. Derfor køber man det billigste "lort" man kan finde, når der skal nyanskaffes. Og det billigste er typisk lokalt fremstillet eller dårlig dårlig kina-kvalitet. 

En af de andre årsager til at kan køber billigt er, at arbejdslønnen er ekstrem lav. Det vil sige, at det bedre kan betale sig at købe noget billigt møg og så begynde at reparere på det allerede fra starten af. 

Som konsekvens af ovenstående har vi konstant håndværkere rendende her i huset. De hamrer, banker, maler, roder med el, VVS, pool, have, skrald, haven, lys eller hvad de nu kan finde på. Men vender sig nogenlunde til det, men det er ikke min favorit, hele tiden at have fremmede mænd rendende rundt i hus og have. Og så skal jeg have et øje på hver en finger når de er her. Ellers mangler der måske noget tøj, mit værktøj lidt elektronik eller hvad der nu måtte passe ned i lommen på den lokale fundi på vej ud af døren.

Af præventive årsager har jeg derfor bedt Bernadette om at sidde og holde øje med håndværkerne når de er her. Hun sidder derfor bogstaveligt talt på den flade og kigger på at de arbejder. På den måde får hun så heller ikke lavet noget den dag, men sådan er Afrika. Og det er jo så hyggeligt med alle de mennesker omkring sig hele tiden...

Sidst opdateret ( Monday, 27 November 2006 )
 
< Forrige   Næste >