Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Inflationen i Tanzania er på omkring 4,5 % årligt (gennemsnit de seneste 3 år).
 
Afrika # 43 Julegaveindkøb på afrikansk PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Friday, 01 December 2006

Slangedans og snaps fra Aalborg

Til tider opstår følelsen af at leve i en stor kliche. Således fandt jeg mig selv igår eftermiddags til årets store julebegivenhed på disse kanter - den internationale julebazar. Blandt finsk designertøj, hollandske oste...

fransk champagne, russisk vodka og belgiske vafler vrimlede det med diplomater, deres fruer og alle os andre dødelige expat's (hvid mand i mørkt land).

Konceptet er, at hver ambassade opstiller en stand hvorfra landets ybberste fødevarer og gavenips sælges. Til tider iblandet ambassadørfruens hjemmelavede kreationer over temaet julepynt eller julebag. Således var der naturligvis snaps fra De Danske Spritfabrikker, sild fra Glyngøre og et par forkølede nisser udført i plastperler at finde på den danske stand. Snaps og sild fandt vej til min indkøbspose. Svenskerne var tydeligt sponseret af IKEA, den engelske bod var proppet med julekager og sukat mens den indiske bod flød over med silke og således fløj tankerne tilbage til Dannys og mit besøg på verdensudstillingen i Sevilla i 92.

Udover salgsboderne bød arrangementet på salg af diverse kulinariske fristelser fra verdenskortet (...spisekortet fristes man til at sige). Og mærkeligt nok, for selvom der var japansk fiskesuppe, franske fristelser og hjemmelavede forårsruller fra det fjerne østen, så endte jeg alligevel ved den amerikanske bod med en cheeseburger i hånden suppleret med lidt fritter fra det belgiske madudsalg.

Underholdningen var, udover aftenens lodtrækning om en returbillet til Europa sponseret af Swiss Air, optræden af lokale børn på olietønder og så aftenens højdepunkt, som var en slange der dansede op af en kurv.

Det er muligvis mig der er lidt mærkelig, men intet af ovenstående, ej heller de to kølige pilsnere jeg nød til burgeren i solen satte mig i den velkendte julestemning, som arrangementet vel egentlig havde til formål. Der manglede lidt julepynt, nisser, kolde gåture på strøget mellem Illum og Magasin og duften af gløgg fra Hvids Vinstue. Men den julestemning kender jeg jo så godt, så i år må jeg tage til takke med den afrikanske udgave af samme.

Sidst opdateret ( Friday, 01 December 2006 )
 
< Forrige   Nste >