Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Det oficielle sprog i Tanzania er swahili - suppleret med engelsk. Swahili er arabisk og betyder "kyster". Sproget anvender en del arabiske låneord suppleret med engelske låneord og menes at være opstået som handelssprog i år 700-1000 som konsekvens af samhendlen mellem mellemøsten og østafrika.   
 
Afrika # 51 Ferie i vandkanten PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Tuesday, 16 January 2007

Den perfekte weekend get-a-way

Igår aftes kørte vi Jane og Thomas i lufthavnen. Døgnet forinden havde Thomas spenderet mere tid på Lfö end noget andet sted. Sådan er det at gæste Afrika. Det går sjældent...

...ubemærket hen over maven. Heldigvis er Marlene og jeg medlemmer at IST-klinikken. Et slags lægehus reserveret dem der kan betale. Der afleverede vi Thomas for test af malaria. Ikke at mistanken var stor, men da det jo som bekendt er en dødelig sygdom, skal man aldrig slå dårligdom ubemærket hen hernede i varmen. Men ingen malaria og hans lille test af mulig orm, mider, termitter og andet godt i maven pegede også den rigtige vej, så straks gik det bedre med ham.

Forud for dåligdommen var gået en fantastisk weekend på Zanzibar. Vi har stort set ikke lavet andet, end at ligge ved den hvide sandstrand og daset i sandet. Dagens store dilemma var om man skulle ligge i skyggen eller i solen. Jane og Lomme valgte solen de første par dage, men den konsekvens, at de selv uden tøj på overkroppen lignede et par danske roligans prydet i vore nationalfarver hvid og rød. Zanzibar ligger 20 minutters flyvning fra fastlandet. Det er en ø på størrelse med Fyn og med godt 600.000 indbyggere. Den er berømt for sine sandstrande - og det ikke uden grund.

En af formiddagene derude på bounty-ø'en spenderede jeg med en udflygt til en lille øde ø i nærheden med snorkling for øje. Vi var 9 på båden og én af dem var en svensker ved navn Rino. Vi fik en god snak og ingen tvivl om at vi kommer til at se noget mere til de svenske broderfolk. Rino og hans hustru bor også i Dar. Hun er biblotikar på den svenske skole, mens han bruger tiden som frivillig på et børneprojekt for gadebørn og lokale børn iøvrigt.

Projektet startede for to år siden og tæller nu næsten to tusinde unger, der mødes til fodbold og basketball et par gange om ugen. Her bliver de så samtidig undervist lidt i HIV/Aids og i trafiksikkhed. Et projekt som lyder rigtigt interessant. Og da de står og mangler en basketball-træner, kan det være jeg kigger forbi. Min fortid som træner for Frederikssund Ungdomsskoles basketball hold kombineret med de få træningsøvelser der stadig hænger ved efter otte måneder på idrætshøjskole vil måske vise sig at være anvendelige, selv hernede på det glemte kontinent - vi får se. Eneste bekymring er om jeg får fyldt dagene så meget, at der ikke bliver plads til weekender a la den netop afviklede med badebukser og kølige drinks i vandkanten. Det gælder jo om at have prioriteterne iorden.

 

Sidst opdateret ( Tuesday, 16 January 2007 )
 
< Forrige   Næste >