Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Tansania grænser op til Malawi og Mozambique mod Syd. Zambia, Kongo, Burundi og Rwanda mod vest og endelig Uganda og Kenya mod nord.
 
Afrika # 52 Politiet PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Wednesday, 17 January 2007

Autoritet eller ej

"This is a generel car inspection", sagde betjenten gennem det let nedrullede sidevindue. Han havde vinket mig ind til siden og denne gang var jeg ikke lykkedes med at vende det blinde øje til og blot køre videre. Jeg var på vej...

...hjem fra byen og klokken var to om eftermiddagen. Betjenten var vel omkring tredieve år gammel og i fin uniform. Som dansker begynder hjertet altid at banke en anelse hurtigere når man er i kontakt med ordensmagten også selvom jeg gentagende gange har fået fortalt, at man ikke skal ligge under for den lokale tanzanianske politimyndighed.

Betjenten forlangte at se mit kørekort. Allerede der havde han fangte mig på det forkerte ben, for lige præcis den dag var jeg på vej på for at få udstedt kørekort. Jeg valgte den frembrusende men venlige strategi og fortalte levende og længe om mit forehavende. Til alt held havde jeg papirer, skemaer, pasfotos og lignende liggende i bilen, så jeg kunne dokumentere, at jeg var på vej for at fremskaffe et lokalt kørekort.

Jeg snakkede og snakkede og han måtte jo forstå, at jeg var lige præcis på vej på politistationen for at få lavet kørekort. Efter lidt frem og tilbage kom der et smil frem på hans læber og han spurgte, om jeg måske kunne køre ham frem til krydset ved hospitalet cirka en kilometer længere fremme. Hop ind min uniformerede ven og afsted det gik. Vi talte lidt om min nationalitet om varmen og så var vi der. Tak for turen og farvel. Og det var enden på den "generel car inspection".

Jeg havde på forhånd godt hørt, at politiet ofte forsøger at få et lift hos forsvarsløse trafikanter. De enkelte betjente har ingen transportmulighed og hvis de skal fra A til B, så må de gå - eller platte sig til et lift. Hovedreglen er, at man ikke tager dem med, men siger at de må finde en ande. For når først de er inde i bilen, ved man aldrig om de også forsøger at fuske sig til lidt lommepenge under det ene eller andet påskud. Men da jeg jo ikke var i besiddelse af lokalt kørekort valgte jeg at gi' knægten et lift - og så stod vi jo lige.

Sjovt, som man skal arbejde med sin egen holdning til autoriteter som eksempelvis politiet. Tænk hvis jeg hjemme i Danmark havde kørt uden kort og forsøgt at platte mig udenom ved lidt snak og et lift til næste lyskryds. Det bli'r lidt af en tilpasning, når vi engang vender snuden mod nord og de venlige men bestemte jyske betjente.

 
< Forrige   Næste >