Main Menu
Forside
Nyheder
Kenneth's Blog
Galleri
Video
Gæstebog
Links
Kontakt
Kenneth 40 år
Administrator
Information om Tanzania
Newsflash
Den største afgrøde i Tanzania er majs. Øvrige dominerende landbrugsprodukter er hvede, kaffe, bomuld, the og cashewnødder.
 
Afrika # 54 Spild af tid PDF Udskriv E-mail
skrevet af Kenneth   
Friday, 19 January 2007

Velkommen til Afrika

"Ka' du få tiden til at gå" hører jeg ofte fra velmenende bekendte hernede i mit nye liv. Det kan være fra en flink kollega til Marlene eller én af medlemmerne i Yacht klubben. Jo tak, det skal jeg lige love for. Det er nemlig i modsætning til hjemme...

...ikke altid op til en selv, at afgøre hvordan man bruger sin tid her i Afrika.

Eksempelvis har jeg fire gange været ude forbi en tømrer for at afhente nogle simple trærammer der skal fungere som ophæng til vores myggenet. De var lovet færdige d. 23. demember og idag skriver vi d. 19. januar. Igår var jeg så forbi igen og der var skuret lukket. Sammenlagt har jeg måske brugt 5-6 timer på at køre frem og tilbage mellem vores bolig og den infame tømrers lille værksted - og uden resultat. Måske skal jeg derude igen idag.

Håndværkere er en anden tidsrøver. Vores varmtvandsbeholder (som er 4 uger gammel) gik i stykker i forrige uge. Den lokale bliktud har været forbi 4-5 gange men har fokuseret på andre gøremål som vandpumpen og manglende vand i havebruseren. Så vi har vasket op i koldt vand i et par uger. Hvor meget tid og energi tror du man kan bruge på sådan en fætter?

Trafik er en anden tidsrøver. Marlene har otte kilometer til arbejde. Igår brugte hun en time på at køre hjem. Kombinationen af trafislys uden strøm, velmenende trafikbetjente der (forsøger) at styre trafikken kombineret med almindelig afrikansk trafikkultur gør, at selv meget små afstande i myldertiden synes som rene ørkenvandringer.

Så er der jo båden. Den skulle egentlig i vandet i denne uge, men det ville nok ikke være en klog disposition. Der er hverken motor eller rat, så det får vente en uge eller tre. Jeg er forbi hver anden dag for at holde håndværkerne i ørene og sikre mig, at tre uger ikke bliver til to måneder.

Endelig er der jo internettet. Hvis du kan huske tilbage til dengang du havde din første internetforbindelse. Man sad og ventede på hjemmesider, hvor afsenderen i misforstået venlighed havde krydret sitet med billeder og tung grafik med den konsekvens, at man kunne nå at læse en hel sektion af Berlingeren inden hjemmesiden var uploaded. Det er cirka sådan en netforbindelse jeg sidder med lige nu og opdaterer min blog. Så de billeder du kan se i galleriet på dette site, har vel i gennemsnit taget mig 3-4 minutter at lægge på nettet. Så det bli'r ikke til så meget kiggeri på Net-TV og den slags tungere trafik.

Jo tak, jeg får snilt tiden til at gå. Man skal jo også i poolen, handle ind og nyde venner gode selskab. Godt jeg ikke også har et arbejde.

 

 

 

Sidst opdateret ( Friday, 19 January 2007 )
 
< Forrige   Nste >